Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μπισκότα με λεβάντα

Το Σάββατο είχαμε πάει με τη Νεφέλη στο εργαστήρι για παιδιά του μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και θέμα είχε το μώβ χρώμα.Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με παιδιά και γονείς καθισμένους στο πάτωμα να τρίβουμε λεβάντα...αχ και ένα μεθυστικό άρωμα γέμισε το χώρο καθώς τα μικρά λουλουδάκια φεύγαν από το κοτσανάκι τους.Η ομορφιά της λεβάντας είναι ασύγκριτη.Αν μπορούσα θα γέμιζα το σπίτι μου όλο με γλαστράκια λεβάντας, να τα χαζεύω και να τα χαιδεύω. Είναι αυτό το υπέροχο χρώμα, αλλά και η μοναδική μυρωδιά που με κάνει να τη λατρεύω!
Στην κουζίνα τη λεβάντα την χρησιμοποιώ σαν ρόφημα και σε σοκολατάκια(θα τη φτιάξουμε σίγουρα και αυτή τη συνταγή).Σήμερα επιχείρησα να την προσθέσω σε μπισκοτάκια.Κομψά μπισκοτάκια που φέρνουν σε πτι-μπερ.Η λεβάντα δεν είναι πολύ έντονη, οπότε νομίζω θα αρέσουν στα παιδάκια σας!Συνήθως δεν χρησιμοποιώ πολύ ζάχαρη και βούτυρο, αλλά σε αυτά έβαλα το κατιτίς παραπάνω γιατι ήθελα να πετύχω αυτήν την χαρακτηριστική γεύση του παιδικού μπισκότου!


Υλικά

140γρ βούτυρο
150γρ άχνη ζάχαρη
100γρ γάλα(ζωικό ή φυτικό)
300γρ αλεύρι ολικής
70γρ κορν φλάουρ με γεύση βανίλια
1κσ baking powder
1κσ αποξηραμένη λεβάντα

εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.Με το χέρι μετά, προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι,τη λεβάντα, το κορν φλάουρ, το baking και το γάλα και ζυμώνω απαλά.Η ζύμη μου είναι κολλώδης.Την τυλίγω σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.Ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας ανοίγω φύλλο περίπου 1εκ. και με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα κόβουμε μπισκότα.Ψήνουμε με λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς στον αέρα περίπου 10 με 15 λεπτά.Στα 10 λεπτά κοιτάξτε και αν δεν είναι πάρα πολύ μαλακά βγάλτε τα γιατι σκληραίνουν κι άλλο μόλις βγούν. Μην τα παραψήσετε γιατι θα γίνουν πολύ σκληρά.Τα βάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Ελπίζω να σας αρέσουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου